2015. június 28., vasárnap

Lecsó

Ha itt a nyár, és a strandszezon, pláne ha mindez 40 fokkal társul, akkor igazán jól jön egy gyors, finom, laktató étel, ami hidegen és melegen egyaránt elkészíthető. Nálunk alapvető hozzávaló a kolbász (vagy legalább egy kis darab sonka, hogy meglegyen a füstölt íz), de van, aki a szűz verzióra esküszik.
Hozzávalók (3-4 főre)


- 8 db nagyobb lecsópaprika
- 4 db közepes paradicsom
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 db virsli
- 10 dkg tarhonya
- 5-6 db tojás
- 1 evőkanál zsír
- só, bors, tárkony, zöldségzöldje
- egy kockacukor

Elkészítés

Minden hozzávalót szépen megmosok, megpucolok, előkészítem, hogy kéznél legyen, mert gyorsan elkészül a lecsó.
A paprikának kivágom a magházát, és a végétől a csúcsáig bevágom kb. ujjnyi távolságokban, majd szeletekre vágom (így falatnyi kockákra tudom vágni gyorsan és egyszerűen).
A zsíron megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt. 
A hagymára teszem a parikát, és hagyom fonnyadni. A paradicsomot cikkekre vágom (én nem szöszölök a héjának a lehúzásával), és mehet az is az edénybe. 
Előkészítem a tojást és a virslit is.
Sózom, borsozom, ízesítem kevés tárkonnyal és zöldségzöldjével, hozzáadom a kockacukrot és összerottyantom. Ha nem enged elég vizet, felöntöm kevés vízzel. Mikor még roppanós a paprika, de már kezd puhulni, rászórom a tarhonyát. Időnként megkevergetem. Folyamatosan utántöltöm a vizet, hogy legyen mit felszívnia a tarhonyának. 
Mikor már majdnem puha a tarhonya, a villával elkevert tojásokat is rácsorgatom, és alaposan összekutyulom az egészet. 
Végül 5 perc után hozzáadom a karikára vágott virslit is, és mindent összefőzök. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése