2015. augusztus 29., szombat

Paprikáskrumpli

Azt hiszem, ez is egy olyan étel, amire igaz: ahány ház, annyi szokás. Nálunk például elképzelhetetlen, hogy valamilyen füstölt hús ne kerüljön bele (legyen az házikolbász vagy szalonna, vagy akár mindkettő), és még virsli is. Elkészíthető "szűzen" is, hús nélkül, ekkor amolyan igazi szegényember vacsorája, tényleg nem kell hozzá más pár szem krumplinál és hagymánál, és félórán belül az asztalon van.

Hozzávalók

- személyenként 2 közepes krumpli
- egy nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg húsos szalonna (és/vagy füstölt kolbász)
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény 
- egy babérlevél
- 5 db virsli

Elkészítés

A vöröshagymát kockára vágom, és a szalonnával együtt kevés olajon üvegesre párolom. 
Közben a krumplit megpucolom, nagyobb cikkekre vágom. 
Ha a hagyma már puha, félrehúzom, sózom (óvatosan, ha a szalonna is sós!), borsozom, és a pirospaprikával meghintem. Visszateszem a lángra, ráöntöm a krumplit, és annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Beleteszem a babérlevelet és a köményt is, és fedő alatt kb. 20 perc alatt majdnem puhára főzöm.  
Az utolsó 5 percre hozzáadom a karikára vágott virslit is. Ugye, hogy milyen egyszerű? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése