2017. március 31., péntek

Pizzás csiga leveles tésztából

A leveles tészta az egyik leghálásabb alapanyag, mindig van a fagyasztómban. Általában a 4*125 g-os változatot használom, mert azt nem kell méretre vágni, és egyszerre akár négy különböző ételt is tudok készíteni belőle. Egyszerűen használható, gyorsan elkészül és variálható - ugye, milyen klassz?


Hozzávalók (2 személyre)

- 25 dkg leveles tészta (2 lap)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 nagy dobozos paradicsompüré
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- kevés cukor
- 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasztom, és a sütőt előmelegítem 220 fokra. Először a sajtot reszelem le. Ha tejmentes sajtot használok, tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják :)


A hagymát apró kockára vágom, és az olajon puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, és annyi cukrot, amivel éppen csak édeskés lesz. Összerottyantom egyszer, és félreteszem. 


Lisztezett felületen kb. duplájára nyújtom a levelestészta lapokat. A paradicsonos alapot elosztom a két lapon, a tetejét megszórom jó sok sajttal. 


A rövidebb végén kezdve feltekerem, kicsit meg is nyomogatom, hogy szoros legyen. 


Az így kapott tekercseket 3 cm vastag szeletekre vágom


Végül a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem.


15-18 perc alatt megsütöm, és pár perc pihentetés után még melegen tálalom. Remek vendégváró vagy borkorcsolya, de egy gyors vacsorának is megfelelő :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése