2017. május 18., csütörtök

Bodza jégkrém

Nyakunkon a bodza szezon, remek alkalom egy finom bodzaszörp elkészitésére (receptet itt találtok hozzá: http://eztjolkifoztuk.blogspot.hu/2015/06/tavaszi-finomsag-bodzaszorp.html). És ha már kész a szörp, igazi frissítő, adalékanyagmentes házi jégkrémet is készithetünk belőle. Mutatom is, hogyan :)


Hozzávalók

- a szokásosnál kicsit édesebbre kevert bodzaszörp
- jégkrémforma

Elkészítés

A formába töltöm a bekevert szörpöt, ügyelve, hogy a formákat ne töltsem teljesen tele (hiszen fagyás közben nő a térfogata a folyadéknek)


Majd beleállitom a nyeleket, és legalább 12 órára mélyhűtőbe teszem.


Akkor sem kell elkedvetlenedni, ha nincs ilyen jégkrémformánk, tejfölös vagy kefíres pohárkák és fa spatulák ugyanúgy megfelelnek a célnak :)

Bármilyen formából úgy a legkönnyebb kiszedni a jégkrémeket, hogy pár másodpercre melegvíz alá tartom a formát, így olvad annyit, hogy könnyen kivehető legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése